×

Europen ilk 500 Büyük arasında...

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) araştırmasına göre Eskişehir’in önemli sanayi kuruluşlarından Europen Endüstri Endüstri İnşaat San. ve Tic. A.Ş., 500 Büyük Sanayi kuruluşu arasına girdi.

Merkezi Eskişehir olan ve 2022 yılı sonuçlarına göre değerlendirilen ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına Europen Endüstri 440. Sıradan girerken, Eti Gıda, Renta Elektrikli Ev Aletleri, Tusaş Motor sanayi, Europen, Yurtbay Seramik ve Alp Havacılık firmaları da ilk 500 arasında yer aldı. Ayrıca, Eskişehir’de fabrikaları olan ve üretim yapan Arçelik, Ford Otomotiv, Modern Oluklu Mukavva, Pınar Süt, ETİ Maden, Çimsa gibi şirketler de Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girdi. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, “Sıralamaya giren tüm sanayi kuruluşlarımızı şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine, ihracatına ve istihdamına sağladıkları büyük katkılardan dolayı tebrik ediyorum” dedi. Ticaret Odası Başkanı Metin Güler de, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında yer alan Eskişehir merkezli firmalara ve şehirde fabrikaları bulunan şirketlere istihdama ve ekonomiye kattıkları değer için teşekkür etti. Eskişehir sanayisinin yeni eklenen yatırımlarla büyümeye devam edeceğinin altını çizen ETO Başkanı Metin Güler, yeni ihtisas sanayi bölgelerinin faaliyet geçmesi, şehrin katma değer üretiminin artmasıyla birlikte Eskişehir sanayisinin fark yaratacağını dile getirdi.

27 Eylül 2023

Diğer Haberler

İhracatın Yıldızları Ödül Töreni 2023
23 Şubat 2024 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni 2023

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlenen “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni 2023” de “İnşaat Plastikleri” kategorisinde ihracat birincisi olmuştur.

Europen Türkiye birincisi oldu
05 Temmuz 2023 Europen Türkiye birincisi oldu

Eskişehir ve ülke ekonomisine büyük katkılar sunan Europen Dış Ticaret, İnşaat Plastikleri İhracatı Kategorisi’nde Türkiye birinciliğini kazanarak “İhracatın Yıldızları” unvanını aldı.

Europen’den Dev Yatırım Anlaşması
04 Aralık 2022 Europen’den Dev Yatırım Anlaşması

Europen Endüstri İnşaat Sanayi A.Ş.’nin Kütahya Zafer Organize Sanayi Bölgesinde yapacağı güneş enerjisi panel camı üretim tesisi için Çin ile 37 milyon dolarlık yatırım anlaşması imzalandı.